6 – 24 Ay Bebek Aktiviteleri

6 – 24 Ay Bebek Aktiviteleri

Oyun oynamak, bebekler ve çocukların öğrenme düzeyleri ve gelişimi açısından oldukça önemlidir. Bebekler, kendi gelişim seviyelerine ve becerilerine göre oyun oynamaya hazır şekilde dünyaya gelir. Oyun evimizde, 6 – 24 ay bebek aktiviteleri de bu doğrular gözetiminde gerçekleştirilir.

Doğumdan itibaren bebek ile oynanan oyunlar ve yapılan etkinlikler bebeğin fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi için oldukça önemlidir. Örneğin ilk aylarda bebeği beslerken ya da banyo yaptırırken onunla konuşmak, yaptıklarımızı anlatmak ve sevgimizi gösterecek sözler ve hareketlerde bulunmak güvenli bağlanma açısından oldukça önemlidir.

1 – 3 ay arasında bebeklerin beden hakimiyetleri artmaya başlar ve bebek hareketlenerek etrafının daha çok farkına varmaya başlar. Bebekler bu aylardan itibaren artık etkinlik ve oyuna hazırdır. Bebekle göz teması kurmak, eline sesli, renkli çıngırak tarzı oyuncaklar vermek, beşiğin farklı yerlerine oyuncaklar koyarak bebeğin bunları almasını beklemek, beşiğin etrafına bebeğin takip edeceği sallanan oyuncaklar koymak yapılabilecek etkinliklerin bazılarıdır.

Zihinsel gelişimlerinin hızla devam ettiği 4 – 6 aylık bebekler ile, beyin geliştirici aktiviteler yapmak oldukça önemlidir. Bebeğin kucakta gezdirilip etrafının tanıtılması çevrenin daha rahat algılanmasına yardımcı olur. Eldeki bir oyuncağın yere düşürülüp şaşırmış gibi yapılması, bebeğe uzak bir yerden ses çıkarılması, oyuncağın bir elden diğerine geçirilerek bebeğin de bunu taklit etmesinin sağlanması yapılabilecek etkinliklerdir.

6 – 24 Ay Bebek Aktiviteleri         anne çocuk etkinlikleri

Bebeğin iyice hareketlendiği, sürünerek ve emekleyerek yer değiştirmeye başladığı dönemler başlamıştır. 8 – 10 arası bebekler bağımsızlaşmaya başlar. Bebek, artık bazı şeyleri kendisi de yapmak ister. 12 aydan sonra bebeklerin yürüme, konuşulanları anlama ve hareket kabiliyetleri oldukça gelişmiştir. Bu aylarda; bebekle yapılacak fiziksel aktivitelerin yanında, bebeğin zihinsel gelişimini destekleyecek etkinliklerin de uygulanması faydalı olacaktır.

Bebeğe ”Elindekini bana ver”, ”Aa! Biberon neredeymiş? Bak!” gibi komutlar vermek bebeğin dil gelişimine yardımcı olur. Müzik eşliğinde bir yerlere tutunarak adım atmasına ve sizin yardımınızla dans etmeye teşvik etmek, bebekle oturduğunuz yerden topu yakalama oyunu oynamak bebeğin fiziksel gelişimine katkı sağlar. Ayrıca, el – göz koordinasyonunu geliştirmeye ve denge kurmaya yardımcı olur. Yere düşen eşyayı bebeğin almasını sağlamak bebeğin bacak kaslarının gelişmesini sağlarken; büyük parçalı yapbozlar ve şekil yerleştirme oyunları zihinsel becerilerin artmasına yardımcı olur.

1 yaş bebek aktiviteleri oldukça geniş bir yelpaze içerir. Yürüyebilen, konuşabilen ve kendini daha iyi anlatabilen çocuklar daha çok bağımsız hareket eder. Bu yaşta küplerle kule yapma, bebeğe vücudunu tanıtma, parkur oyunları düzenleme, eşyaları asıl kullanım amaçları dışında oyuncağa çevirme oyunları ile bebeğin kendisine ve çevresine daha fazla hakimiyet kurmasını sağlayabilirsiniz.

Bilge Anne Oyun Evi’nde düzenlenen ”6 – 24 Ay Bebek Aktiviteleri” gruplarımız ile çocukların ebeveynlerle beraber kaliteli zamanlar geçirmesi için çalışıyoruz. Ebeveynler ile çocukların bağını güçlendirmeyi amaçlarken; çocukların denge ve koordinasyon becerileri ile dil gelişimlerini destekliyoruz.

Haftanın 1 ya da 2 günü katılabileceğiniz anne çocuk etkinliklerimiz 1 saat sürmektedir ve bebeğin zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimini destekleyen çeşitli etkinliklerden oluşmaktadır.

2 – 4 Yaş Oyun Grupları ile 4 – 6 Yaş Aktivite Grupları ile ilgili bilgiler için koyu kelimelerin üzerine tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir