Çocuklar için Kodlama

erken yaşta kodlama

Dünyamızın sürekli teknolojik olarak yenilenmesi ile devletler, nitelikli ve yeniliklere açık bireylere daha çok ihtiyaç duymaktadır. Gelişen teknolojiyi takip eden, anlayan ve hayatında uygulayabilen bireyler geleceğin takip ettiği insanlar olacaktır.  Bu sebeple çocuklar için kodlama eğitiminin erken yaşta verilmesi oldukça önemlidir.

Çocukların akıllı cihazlarla haşır neşir olduğu günümüzde, önemli olan çocukların bir telefonu nasıl kullanmayı ya da sosyal paylaşım sitelerine nasıl girildiğini bilmeleri değil; bu telefonu ya da siteyi üretebilme yeteneği ile gelişmeleridir. Bu sebeple çocukların erken yaşta alacakları robotik kodlama eğitimleri, teknolojinin olumsuz kullanımını azaltacak ve çocukta kodlama mantığı oluşturacaktır.

Erken Yaşta Kodlama Eğitimi

erken yaşta kodlama

Kodlama eğitiminin erken yaşta başlaması ile çocuklar analitik düşünme becerisi kazanır. Analitik düşünme; sebep-sonuç ilişkisi kurma, karşılaştırma yapma, sınıflama ve ayırma alt basamaklarından oluşur. Kodlama ile çocuk yeni fikirler üretme konusunda daha fazla gelişim kaydeder. Çocukların zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların ileri yaşlarda bu konuda daha başarılı olmalarını sağlar.

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik; bilişim, yazılım, donanım ve kontrol panellerinden oluşan uzay bilimleri, makine mühendisliği, elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, kontrol mühendisliği gibi bir çok dalın ortak çalışma alanıdır. Robotlar bir yazılım aracılığı ile kontrol edilir. Robotların sahip olduğu sensörler sayesinde etrafında olan farklı etkileri algılayabilir ve buna uygun tepkiler verir.  Kodlama ile robotların hangi yönde hizmet edeceğine karar verilir. Robota yazılan kodlar ve sahip olduğu donanım ile robot istenilen görevleri yerine getirir.

Oyun Evimizde Çocuklar için Kodlama

Algoritmik düşünce yetisini geliştirme adına destekleyici ve keyifli etkinlikler ile oyun evimizde kodlama etkinlikleri düzenliyoruz. Etkinlikler ile çocukları keşif yolculuğuna çıkarak, çocukların matematik ve uzamsal becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Oyun evimizde, okuma yazma bilmeyen çocuklarımız için temel komutları, yönlendirmeleri ve algoritmaları öğrenebileceği çeşitli oyuncaklar bulunmakta ve etkinlikler yapılmaktadır. Örneğin, uygun komutları izleyerek, bir arının hangi yön ve sırada gideceğini belirleyen çocuk, arının çiçeğe ulaşmasını sağlayarak kodlama eğitimi konusunda kuvvetli bir temel oluşturur.

Çocuklara çoklu okuryazarlık becerisi kazandıran bir diğer atölyemiz olan Bilim & Teknoloji‘ye de göz atmanızı öneririz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir